Unitrends

Unitrends nudi širok spektar hardverskih i softverskih uređaja za izradu sigurnosnih kopija i obnavljanje poslovnih podataka i aplikacija. Kako bi se zadovoljili složeni zahtjevi modernih podatkovnih centara, Unitrends rješenja pružaju cjelovitu zaštitu i trenutni oporavak podataka iz svih fizičkih i virtualnih sustava. Osim sigurnosne kopije i oporavka, Unitrends se bavi i temama kontinuiteta poslovanja i oblaka.

Softverski uređaji

Izlaskom Unitrends Backup 9.0, proizvođač svakodnevno izrađuje sigurnosne kopije. Naglašen je radikalno pojednostavljeni korisnički koncept u kombinaciji s potpuno revidiranim korisničkim sučeljem. Unitrends Backup dostupan je u pet verzija po mjeri:

  • Unitrends Free allows free backups on vSphere and Hyper-V up to 1TB, intended for customers with limited data stock.
  • UEB Essentials dostupan je za najviše 10 resursa (sockets ili servera) i pruža osnovne mogućnosti sigurnosnog kopiranja i vraćanja na razini hipervizora i datoteka.
  • UEB Standard nema ograničenje u broju resursa, a također pruža sigurnosnu kopiju na razini hipervizora i datoteka.
  • UEB Enterprise, in addition to the standard edition, adds protection for business applications such as Exchange, Sharepoint, Oracle databases, etc.
  • UEB Enterprise Plus uključuje, osim verzije Enterprise i ReliableDR koji automatski provjerava sigurnosne kopije za slobodno definirane točke i vremena oporavka te na taj način osigurava mogućnost oporavka sustava u svakom trenutku.

Uređaj za hardver

Hardverski uređaji tvrtke Unitrends nude najprikladnije pakete hardvera i softvera u veličinama od 2 do 182TB. Sigurnosne kopije i oporavak brzo se dovršavaju pomoću SSD diskova. Funkcija Recovery Assurance pruža trenutni oporavak sustava i aplikacija za manje od 5 minuta. Unitrends također razmišlja o budućnosti: Uz opciju “Hardware Forever Pledge” kupci dobivaju sljedeću generaciju određenog uređaja besplatno u redovitim intervalima pri odabiru 3 i 5-godišnjih mogućnosti podrške.

Integrated or Standalone: Recovery Assurance through Automated DR Testing

Najbrža izrada sigurnosnih kopija neće vam koristiti ako je baza podataka oštećena i više se ne može stvoriti. Međutim, ručno testiranje DR povezano je s velikim brojem osoblja i financijskih izdataka te je stoga više nego nelagodan zadatak. Rješenjem Unitrends ReliableDR snimke se učitavaju na mjesto replikacije i testiraju se na otpornost u sandbox-u. Na taj način stvaraju se takozvane “certificirane točke oporavka” koje se mogu koristiti kasnije. Za razliku od drugih rješenja, RDR nije samo jednostavan test može li se VM ponovno pokrenuti, već korisnici sami mogu postaviti parametre pod kojima će se testirati. Testirani su i Recovery Time Objectives (ciljevi vremena oporavka) i Recovery Point Objective (ciljevi točke oporavka), koji su definirani prema zahtjevima. Jednom postavljen, RDR može raditi onoliko često koliko korisnik želi – bez ikakvih daljnjih napora i uz izvješća.