Upravljanje sigurnosnim sustavima

Većina organizacija prepoznaje prijetnje s kojima se susreću na internetu i nisu zadovoljni tim rizikom, ali ne poduzimaju ništa u vezi s tim. To je ta vrsta inercije koja u konačnici dovodi do kršenja kibernetičke sigurnosti. Povećanje aktivnosti i sofisticiranosti kibernetičkog kriminala znači da je hitnost za djelovanje sada veća nego što je ikada bila.

Neke su tvrtke pronašle inovativan način rješavanja svojih potreba u vezi s kibernetičkom sigurnošću putem vanjskih pružatelja usluge upravljanja kibernetičke sigurnosti (outsourcinga), a možda ćete se iznenaditi kada saznate razloge zašto. Većina tvrtki nema internu stručnost i znanje kako bi osigurali zaštitu svoje IT imovine od vanjskih prijetnji. Cyber-sigurnost je specijalizirano područje unutar IT-a. Skup vještina je širok i tehnički zahtjeva, a obuhvaća mrežnu sigurnost, sigurnost platforme, sigurnost aplikacija i usklađenost specifičnu za industriju. Potrebne su godine iskustva da biste mogli procijeniti i odrediti prioritete rizika i biti sposobni ispravno ih sanirati.

Cyber-sigurnost savršen je kandidat za outsourcing, a evo nečega što bi vam moglo biti korisno u vašem svakodnevnom poslovanju:

  • Vodite svoju strategiju IT sigurnosti i radne aktivnosti
  • Procijenite i prijavite ranjivosti mreže, poslužitelja i aplikacija i predložite ispravke
  • Organizirajte i upravljajte politikama i postupcima za poboljšanje sigurnosti i održavanje usklađenosti
  • Nadgledajte mrežu i/ili hostove zbog sumnjivih aktivnosti, obavještavajte IT o događajima/incidentima

Tenable

Proizvodi tvrtke Tenable Network Security namijenjeni su otkrivanju i upravljanju ranjivostima te procjeni rizika ugroženosti. Osiguravaju korisnicima neprekidnu vidljivost i kontekst aktivnosti, bilo unutar mreže ili prema izloženim resursima, čime omogućuju poduzimanje pravovremenih koraka u zaštiti organizacije.

Korištenjem Tenable proizvoda tvrtke mogu prioritizirati zaštitu i otkrivanje prijetnji, te smanjiti svoju izloženost riziku. Dokaz uspješnosti tvrtke Tenable su korisnici iz ranga Fortune Global 500 tvrtki, U.S. Department of Defense, te mnoge druge tvrtke neovisno o sektoru djelovanja.

Accunetix

Web aplikacije i web stranice danas su ključne komponente bilo kojeg posla. Kako se broj web stranica povećava, napadači su također aktivniji za hakiranje web stranica i krađu važnih poslovnih podataka.

Uz ovu prijetnju postaje važno uključiti i skeniranje ranjivosti web lokacija kompletan ciklus ispitivanja.

Acunetix je web sigurnosni skener koji nudi pregled svih aspekata sigurnosti organizacije. Omogućava vam da preuzmete kontrolu nad sigurnošću svih svojih web aplikacija, web usluga i API-ja kako biste osigurali dugoročnu zaštitu. Acunetixov mehanizam za skeniranje je globalno poznat i pouzdan zbog svoje nenadmašive brzine i preciznosti.

Bitdefender

Bitdefender Enterprise Security antivirus pruža slojevitu sigurnost sljedeće generacije koja je na prvom mjestu u neovisnim testovima. Koristi jedinstvenu platformu za upravljanje kako bi smanjio troškove izgradnje pouzdanog okruženja za sve krajnje točke.

Koristimo Bitdefender GravityZone Cloud MSP (Managed Service Providers) Security kako bismo pružili efikasnu i najbolju antivirusnu zaštitu za vašu tvrtku. Koristeći verziju cloud uz pomoć agenta na korisničkom računalu prepustite svu brigu o virusima i prijetanjama nama tako što ćemo upravljati antivirusnim programom s naše centralne konzole.

Mobileiron

Mobile Device Management (MDM) alati omogućavaju rješavanje problema upravljanja uređajima i zaštite informacijskog sustava uvođenjem centralne administratorske konzole koja obuhvaća sve uređaje koji se u poslovanju koriste.

MobileIron UEM temelj je za prvu sigurnosnu platformu usmjerenu na mobilne uređaje. Pomoću usluge MobileIron organizacije mogu brzo i jednostavno ugraditi uređaje i pružiti im bežičnu vezu sa svim aplikacijama, postavkama i sigurnosnim konfiguracijama potrebnim za zaštitu bilo koje krajnje točke iOS-a, MacOS-a, Android-a i Windows-a 10 na vašem digitalnom radnom mjestu.

Sophos

Sophos proizvodi antivirusne i enkripcijske programe gotovo 30 godina. Danas Sophos proizvodi pomažu osigurati mreže koje koristi 100 milijuna ljudi u 150 zemalja i 100.000 poduzeća, uključujući i Pixar, Under Armour, Northrop Grumman, Xerox, Ford, Avis, i Toshiba. Kako složenost IT mreža raste, Sophos je usmjeren na razvoj jednostavnih i pouzdanih IT sigurnosnih rješenja. Pravilna sigurnosna strategija mora sadržavati rješenja za mrežu, poslužitelje i uređaje – sve uređaje – lako upravljiva kroz oblak.

Sophos hardverski UTM uređaj

Unified Threat Management čini sigurnost jednostavnijom. Sophos UTM pruža vrhunski paket mrežne sigurnosti sa svim potrebnim u jednom modularnom uređaju. Pojednostavljuje vašu IT sigurnost bez potrebe za kompleksnim upravljanjem složenih rješenja u više točaka. Intuitivno sučelje pripomaže pri kreiranju (Control Policy) politike za kontrolu sigurnosnih rizika pružajući jasna i detaljna izvješća na uvid potrebna za poboljšanje performansi i sigurnosti vaše mreže.

Sophos UTM softver

Sophos UTM 9.4 jedan je od prvih Sophos proizvoda koji nudi naprednu tehnologiju cloud sandboxinga sljedeće generacije.
Sandstorm pruža potpuno novu razinu zaštite od ransomwarea i ciljane zaštite od napada, vidljivosti i analize prijetnji. Mogućnost brzog i točnog identificiranja prijetnji omogućit će vam izbjegavanje istih prije samog ulaska u vašu mrežu.

Sophos RED uređaj

Povežite udaljene urede uz jednostavan VPN i Wi-Fi putem RED uređaja.
Sophos SD-RED (Udaljeni Ethernet uređaj) pruža siguran daljinski pristup vašoj lokaciji. To je prvi sigurnosni pristupnik koji ne zahtijeva tehničke vještine spajanja s udaljenog mjesta. Jednom instaliran, prosljeđuje promet na UTM za potpunu sigurnost. Sophos UTM također radi kao bežični kontroler; pristupne točke se automatski postavljaju i dobivaju kompletnu UTM zaštitu.

Sophos next-gen firewall

Sve značajke vatrozida sljedeće generacije koje su vam potrebne pružaju potpunu kontrolu nad blokiranjem, propuštanjem, oblikovanjem i određivanjem prioriteta aplikacija. Dubokom inspekcijom Layer-7 (vatrozid sljedeće generacije) osigurava pravu primjenu identifikaciju te ima redovita automatska ažuriranja. Također ćete dobiti povratnu informaciju nekategoriziranih aplikacija.

Wazuh

Napretkom cyber prijetnji, potrebno je i što brže otkrivanje i otklanjanje opasnosti konstantnim nadzorom i sigurnosnom analizom. Pružamo vam potrebne mogućnosti praćenja i otkrivanja prijetnji, upada i anomalija u ponašanju Wazuh rješenjem.

Wazuh je besplatno rješenje sigurnosnog nadzora, otvorenog koda te je spremno poduzeću za otkrivanje prijetnji, praćenje integriteta, odgovor na incidente i poštivanje propisa.

Wazuh nadgleda infrastrukturu u oblaku na razini API-ja, koji su u mogućnosti izvući sigurnosne podatke od poznatih pružatelja usluga u oblaku.

Penetracijski test

Prepoznajte i uklonite sigurnosne ranjivosti pomoću penetracijskih testova. Penetracijski testovi pomažu identificirati organizacijske i tehničke sigurnosne ranjivosti koje se potom temeljem preporuka uklanjaju učinkovitim protumjerama. Organizacije koje žele na održiv način zaštititi svoje poslovanje, smanjiti rizike te ga osigurati u smislu informacijske sigurnosti svakako bi trebale provesti kvalificirane penetracijske testove informatičke infrastrukture, sustava, aplikacija, proizvoda ili mrežnih rješenja.

Nadzor sustava (Monitoring)

Nadgledanje poslužitelja je proces praćenja resursa sustava poslužitelja kao što su korištenje CPU-a, potrošnja memorije, I/O, mreža, korištenje diska, proces itd. Nadgledanje poslužitelja također pomaže u planiranju kapaciteta razumijevanjem korištenja resursa sustava poslužitelja. Softver za praćenje poslužitelja pomaže u automatizaciji procesa nadzora poslužitelja. Praćenje performansi poslužitelja također pomaže u identificiranju drugih problema povezanih s izvedbom kao što su korištenje resursa, vrijeme zastoja aplikacije i vrijeme odgovora.